NOS NieuwsAangepast

CDA: IGZ sloot deal met neuroloog

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het op een akkoordje gegooid met neuroloog Jansen Steur. Dat zei CDA-Tweede Kamerlid Omtzigt in het Radio 1 Journaal.

Volgens het Kamerlid heeft de Inspectie met Jansen Steur afgesproken dat als de neuroloog zou beloven niet meer in Nederland te werken, hij niet voor de tuchtrechter zou worden gebracht.

"Het heeft er alle schijn van dat de Inspectie een overeenkomst heeft getekend: zolang jij maar niet in Nederland werkt, vinden wij alles best."

Consequent

De CDA'er leidt dat onder meer af uit het feit dat er nog in 2006 een verklaring omtrent gedrag is verstrekt aan Jansen Steur. Nederland heeft volgens het Kamerlid consequent aan het buitenland gezegd dat de neuroloog daar prima kon werken, "terwijl wij consequent vinden dat hij in Nederland niet kan werken". Zo'n verklaring wordt overigens niet afgegeven door de Inspectie, maar door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

"Internationaal staan we er gekleurd op", zegt Omtzigt. "Hij is echt een horrorarts, en de Nederlandse overheid staat erbij en kijkt ernaar." Volgende week bespreekt hij de zaak in de Commissie Gezondheidszorg van de Raad van Europa.

"Best wel lelijk"

Omtzigt noemt het "best wel lelijk" dat hij zich als Kamerlid met een individuele rechtszaak moet bemoeien. "Daar ligt gewoon een verantwoordelijkheid bij het Openbaar Ministerie om eens wat sneller te gaan werken."

Het CDA wil een spoeddebat met minister Schippers over de zaak-Jansen Steur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl