NOS NieuwsAangepast

Feyenoord-voorstelling in A'dam afgelast na bedreigingen

Een stuk over Feyenoord in Amsterdam... dat is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Sterker nog, er zijn doodsbedreigingen gedaan aan het adres van de maker, ex-Feyenoorder Rory de Groot.

De Groot wilde aankomende donderdag zijn stuk 'Hand in Hand' in het Zonnehuis in Amsterdam Noord vertonen, maar ziet daar nu vanaf. Op de muren van theater Zonnehuis, waar de voorstelling zou worden gehouden, zijn teksten gespoten met bedreigingen. Het gaat om teksten als 'Corky de Groot moet dood' en 'Rory niet welkom Ajax NRD'.

De theatervoorstelling is nu geschrapt. Volgens zijn manager ging het om een ingelaste voorstelling, het is geen onderdeel van de reguliere tour. "Rory is onderdeel van theatergroep 'De Theaterstraat' van wie het Zonnehuis hun vaste stek is. De andere theatermakers hebben Rory gevraagd om zijn solovoorstelling ook een keer hier te doen", zegt Jan Willem van Bokhorst.

Autobiografisch

De Groot speelt in de voorstelling 'Hand in Hand' een talentvolle voetballer die bij Feyenoord zijn debuut maakt. Het stuk is autobiografisch. De Groot debuteerde in 2003 in het eerste van Feyenoord. Hij speelde ook een tijdlang bij Excelsior. Dit is de trailer van het stuk:

De makers hadden wel door dat het gevoelig zou kunnen liggen. "Daarom hebben we geen posters opgehangen in de buurt, maar alles digitaal gedaan", aldus Van Bokhorst.

Wie de teksten op de muren heeft gespoten, is niet bekend. De Groot gaat morgen aangifte doen.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl