NOS NieuwsAangepast

Pastoor hangt foto's uittreders op

Een Tilburgse pastoor is van plan om foto's op te hangen van mensen die zich uit willen schrijven bij de katholieke kerk. De foto's komen met de namen erbij in het voorportaal van de Emmausparochie te hangen.

"Een van mijn parochies is zo groot, dat ik die uitschrijvers vaak niet ken", zei pastoor Harm Schilder vanochtend in het Radio 1 Journaal. Daarom wil hij de uitschrijvers aan de hand van foto's bekend maken bij de rest van de kerkgangers. "Ik wil de gelovigen die naar de kerk gaan erbij betrekken: kennen jullie deze mensen, bid er eens voor of ga ermee in gesprek."

De pastoor gaat de uitschrijvers niet om toestemming vragen om de foto's op te hangen, maar als mensen er bezwaar tegen hebben zal hij daar rekening mee houden.

Schandpaal

De laatste weken hebben mensen zich laten uitschrijven bij de katholieke kerk vanwege de ophef over het standpunt van de paus over het homohuwelijk. De Tilburger hoopt met zijn actie het tij te kunnen keren. "Het wordt een beetje uitgelegd als een schandpaal, maar dat is niet de bedoeling."

Pastoor Schilder kwam eerder in het nieuws vanwege zijn conflict met omwonenden en de gemeente over het vroeg luiden van de kerkklokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl