NOS NieuwsAangepast

'Jansen Steur had vergunning'

De omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur kon bij de SLK-kliniek in het Duitse Heilbronn aan de slag omdat hij in het bezit was van een Nederlandse verklaring van geen bezwaar.

Dat heeft de kliniek in een persverklaring laten weten. Volgens de kliniek was het document uit 2006 voorzien van een rechtsgeldige Duitse vertaling.

Wie de verklaring heeft afgegeven, is niet duidelijk. Het document dateert van na Jansens ontslag bij Medisch Spectrum in Enschede.

Hij moest daar weg vanwege zijn medicijnverslaving. De strafzaak die nu tegen hem loopt, was in 2006 nog niet aan de orde.

Klacht

Inmiddels heeft zich in Heilbronn een tweede patiënt gemeld met een klacht tegen de neuroloog. Van de eerste is bekend dat die klachten had overgehouden aan een ruggenmergpunctie.

Het ziekenhuis in Heilbronn laat een extern onderzoek uitvoeren naar alle behandelingen waarbij Jansen Steur betrokken is geweest. Dat wordt uitgevoerd door het universiteitsziekenhuis van Heidelberg. Om hoeveel patiëntendossiers het gaat, is niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl