NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Duits bureau trok neuroloog niet na

Het Duitse medische uitzendbureau dat de bemiddeling deed voor ex-neuroloog Jansen Steur, was niet op de hoogte van zijn achtergrond. Dat heeft het uitzendbureau Doctari gezegd tegen de NOS. Jansen Steur werkte via Doctari onder meer bij het ziekenhuis in het Duitse Heilbronn.

Via Doctari werkte Jansen Steur vorig jaar ook twee weken bij een andere kliniek. Maar Doctari wil niet zeggen waar dat is geweest.

Het bureau heeft Jansen Steur niet gescreend toen hij zich aanmeldde. Jaarlijks plaatst het bureau 3500 artsen en verpleegkundigen, en naar eigen zeggen is het onmogelijk hen allemaal te screenen. Dat moeten ziekenhuizen zelf doen.

Positief

Het bureau heeft de arts bovendien nooit persoonlijk ontmoet. Jansen Steur heeft zich in maart 2011 online aangemeld bij Doctari. Via de site heeft hij vervolgens op banen gereageerd.

Volgens de directeur van de kliniek in Heilbronn kende het hoofd van de afdeling neurologie Jansen Steur van eerdere samenwerking. Mede daarom zag het bemiddelingsbureau geen reden hem verder na te trekken. Gedurende de samenwerking liet het ziekenhuis zich positief uit over de arts.

De Heilbronner Stimme meldt dat Jansen Steur niet geregistreerd stond bij de beroepsvereniging van artsen, de 'Ärztekammer' in de deelstaat. Voordat een arts in een deelstaat aan het werk mag, moet hij zich bij de beroepsvereniging melden.

STER reclame