NOS NieuwsAangepast

Kliniek wist in 2011 van neuroloog

Door correspondent Tim de Wit

De SLK-kliniek in Heilbronn, waar de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur heeft gewerkt, wist al in 2011 dat hij zich had laten uitschrijven als arts. Dat heeft de directeur van de kliniek Thomas Jendges toegegeven tegenover de NOS.

"Op onze afdeling personeelszaken is men er toen al achter gekomen dat hij zijn Nederlandse werkvergunning als medisch specialist had ingeleverd."

Personeelszaken

Het ziekenhuis heeft daarop geen grondige stappen ondernomen om uit te zoeken waarom Jansen Steur niet langer als arts werkzaam was in Nederland. Hoe dat mogelijk was, weet Jendges nog niet. "Dat moet ik morgen verder nagaan in ons ziekenhuis. Daar kan ik u nu nog geen antwoord op geven."

Volgens de directeur was er in 2011 geen arrestatiebevel tegen Jansen Steur of een beroepsverbod. Dat heeft de afdeling personeelszaken vermoedelijk doen besluiten zijn aanstelling goed te keuren.

Google

De lokale krant de Heilbronner Stimme zegt aanwijzingen te hebben dat de kliniek in 2011 zelfs al op de hoogte was van het proces tegen Jansen Steur, maar dat het nooit stappen heeft ondernomen.

Ook op de neurologie-afdeling blijkt een medewerker in 2011 al op Google geprobeerd te hebben Jansen Steur na te trekken. "Maar de medewerker heeft vermoedelijk alleen in het Duits gezocht. Om te kijken of er in Duitsland iets over hem bekend was", verklaarde Jendges.

Gisteren suggereerde minister Schippers van Volksgezondheid dat de Duitsers hadden moeten googelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl