Ruim eenderde van Enschede zit zonder stroom na een brand in een transformatorhuis. Onder meer in het centrum is de stroom uitgevallen. De brandweer gaat ervan uit dat de stroomstoring nog lang duurt.

Volgens netbeheerder Enexis zijn ruim 22.000 adressen door de storing getroffen.1700 aansluitingen in het centrum hebben inmiddels weer stroom nadat ze zijn omgeschakeld naar een andere transformatorhuis. Bij de andere ongeveer 20.000 adressen is dat niet mogelijk, zegt Enexis.

Transformatorhuis

Sommige winkels in het centrum zijn ontruimd en sluiten vroeger hun deuren, zegt de politie. Ook doen spoorbomen en verkeerslichten het niet. Bij de brandweer zijn veel meldingen binnengekomen van mensen die vastzitten in een lift.

De brand is rond 15.30 uur vanmiddag ontstaan in een groot transformatorhuis in de Vechtstraat in het noorden van Enschede. Daardoor ontstond kortsluiting. Omwonenden hoorden twee explosies bij de transformatorhuis.

De brand is geblust. Monteurs gaan nu proberen de storing te verhelpen. Het is nog onbekend wanneer de resterende 20.000 adressen weer stroom hebben.

STER reclame