Neuroloog Jansen Steur moet door de Nederlandse justitie in hechtenis worden genomen. Dat heeft letselschade-expert Yme Drost gezegd.

Drost reageert op het nieuws dat Jansen Steur ondanks de rechtszaak die er in Nederland tegen hem loopt in Duitsland is gaan werken. Hij is aan de slag gegaan bij een ziekenhuis in Heilbronn, zo werd eerder vandaag door de NOS gemeld. Drost staat bijna 200 oud-patiënten van de omstreden arts bij.

Recidivegevaar

Volgens Drost loopt er al een strafrechtelijk onderzoek naar Jansen Steur sinds februari 2009. Jansen Steur heeft dus hoogstwaarschijnlijk bij zijn aanstelling in Heilbronn ten onrechte "nee" ingevuld bij de vraag of er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem loopt.

Drost noemt de neuroloog een onverbeterlijke leugenaar en wil dat het OM alle mogelijkheden bekijkt om hem vast te zetten. Hij vindt het onjuist dat justitie en het ministerie van Volksgezondheid zich alleen zorgen maakt over het recidivegevaar in Nederland.

Zonder Steur

We leven in Europees verband, en hebben ook een verantwoordelijkheid tegenover Duitsland, betoogde Drost in het Radio 1 Journaal. Wel wijst hij erop dat het Duitse ziekenhuis meer onderzoek had moeten doen naar de achtergrond van de neuroloog, die zich in Duitsland Ernst Jansen noemt, zonder Steur.

STER reclame