De Rabobank stapt uit het Euribor-panel. Euribor is een rente die wordt gebruikt in de financiële wereld. Deze rente wordt vastgesteld door een aantal grote banken en dient als uitgangstarief om elkaar en klanten geld te lenen. Zo kan hypotheekrente hier bijvoorbeeld op gebaseerd zijn.

Vorig jaar werd bekend dat de Libor-rente (de Londense variant van de Euribor) werd gemanipuleerd. Banken in het Libor-panel verdienden geld aan het beïnvloeden van de rentetarieven. De banken Barclays en UBS hebben hiervoor al schikkingen getroffen van meer dan een miljard pond. Ook de Rabobank is betrokken bij het Libor-schandaal maar het is nog niet duidelijk of zij ook een schikking moet treffen.

De Rabobank stapt nu uit het Euribor-panel om "bedrijfseconomische redenen". De reputatie van het panel is blijkbaar zodanig beschadigd dat het de Rabobank verstandig lijkt daar niet meer bij betrokken te zijn. De Euribor rente wordt nu bepaald door de banken die nog wel in het panel zitten. Dat zijn 41 grote Europese banken, waaronder de ING bank.

STER reclame