NOS NieuwsAangepast

Journalist VS weken vermist in Syrië

In Syrië wordt een Amerikaanse journalist vermist. Zes weken geleden werd hij ontvoerd door gewapende mannen. De familie heeft de ontvoering vandaag pas bekendgemaakt.

De journalist, James Foley, zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij de vrijlating van de Nederlandse fotograaf Jeroen Oerlemans in juli vorig jaar, ook in Syrië.

De familie van de 39-jarige Foley is een publiciteitscampagne begonnen om hem weer thuis te krijgen. In een persverklaring schrijft zijn vader dat hij James veilig thuis wil hebben of in ieder geval even met wil kunnen spreken om te horen hoe het met hem gaat.

Turkije

Foley werd op 22 november in het noordwesten van Syrië, in de provincie Idlib, ontvoerd. Hij was op weg naar de Syrische grens met Turkije toen gewapende mannen hem uit zijn auto haalden. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

In april 2011 werd Foley samen met twee anderen in Libië al eens ontvoerd. De kindnappers schoten een fotograaf uit Zuid-Afrika dood, maar lieten Foley en de andere ontvoerde na zes weken vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl