De supersnelrechter in Den Haag heeft in vier zaken veel lagere straffen opgelegd dan het Openbaar Ministerie had geëist. Bij de rechtbank in Den Haag moesten vandaag vier mannen voorkomen die zich tijdens de jaarwisseling hadden misdragen.

Tegen de verdachten waren celstraffen geëist van 16 dagen tot 10 weken cel. De zwaarste straf die de rechter oplegde was 1 dag cel. Het OM beraadt zich nog of het in beroep gaat tegen de straffen.

Knuppel

Tijdens de nieuwjaarsnacht werden twee van de verdachten aangehouden voor mishandeling en de andere twee voor bedreiging. Een man van 41 uit Den Haag bedreigde een jongen van 16 jaar met een knuppel, omdat er vuurwerk bij zijn raam was ontploft. Omdat het incident kort duurde en hij zelf naar binnen ging, kreeg hij van de rechter 1 dag celstraf opgelegd in en heeft hij een werkstraf van 40 uur opgelegd gekregen.

Een 26-jarige Hagenaar had tijdens de jaarwisseling een agent in zijn gezicht geslagen of geduwd. Het OM eiste dat de man, een beveiliger, 8 weken cel zou krijgen en de agent 200 euro smartegeld moest betalen. De rechter gaf hem een werkstraf van 40 uur en nam de eis van 200 euro over.

Namen en adressen

Een man (18) uit Zoetermeer die iemand sloeg die opkwam voor brandweerlieden moet 1 dag de cel in en kreeg een werkstraf van 60 uur. Het OM had 10 weken cel geëist.

De laatste man die moest voorkomen, een man van 27 uit Den Haag, had agenten bedreigd. Hij noemde namen van agenten en hun adressen. Ook hij kreeg een lagere straf dan het OM had geëist. Hij heeft 50 uur werkstraf opgelegd gekregen en moet 150 euro aan een van de agenten betalen. De officier van justitie had 4 weken cel en de boete geëist.

In Den Haag zijn morgen nog vijf supersnelrechtzittingen. Vrijdag komt nog een verdachte voor. Ook in Utrecht en Rotterdam staan morgen supersnelrechtzittingen op de rol.

STER reclame