Scheiding dure grap voor Berlusconi

Aangepast op

Zijn scheiding gaat de Italiaanse oud-premier Berlusconi veel geld kosten. Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera krijgt zijn vrouw Veronica Lario 100.000 euro per dag aan alimentatie.

Na ruim drie jaar onderhandelen zouden Berlusconi en zijn vrouw een overeenkomst hebben gesloten die vlak voor Kerst is ingediend bij de rechtbank in Milaan. Berlusconi moet volgens de afspraak zo'n 36 miljoen euro per jaar betalen aan zijn toekomstige ex-vrouw. Wel mag hij hun villa houden, die 78 miljoen waard is.

Lario had gevraagd om een maandelijkse alimentatie van 3,5 miljoen euro, zo'n 115.000 euro per dag. Berlusconi wilde niet verder gaan dan 300.000 euro per maand.

Bunga bunga

De 76-jarige Berlusconi en Lario waren ruim 22 jaar getrouwd. Lario vroeg in 2009 scheiding aan. Ze zei dat haar man een affaire had met de 17-jarige Marokkaanse nachtclubdanseres Ruby. Lario kon het naar eigen zeggen niet langer verdragen dat ze getrouwd was met een man die geregeld seks had met minderjarigen.

In 2007 schreef Lario in een open brief in de krant La Repubblica dat Berlusconi excuses moest aanbieden omdat hij haar vrouwelijke eer had geschonden.

Berlusconi wordt al jaren in verband gebracht met seksschandalen. Zo kwam vorig jaar naar buiten dat hij seksfeesten had georganiseerd in zijn huis in Milaan. Die feesten werden bekend als 'bunga bunga-feesten'. Ook zou hij hebben betaald voor seks met de minderjarige nachtclubdanseres Ruby.

Verloofd

Berlusconi maakte vorige week bekend dat hij verloofd is. Zijn nieuwe verloofde is 27, Berlusconi zelf is 76. De oud-premier wil in februari weer meedoen aan de verkiezingen.