Meer getuigen drama Barneveld

Aangepast op

Bij het politiekorps Gelderland-Midden hebben zich nieuwe getuigen gemeld van het ongeluk van gisteravond op een spoorwegovergang in Barneveld. Een intercity schampte daar een auto van een bejaard echtpaar, die stil was komen te staan. Een man (31) uit Putten die het echtpaar uit de auto wilde helpen, werd door de trein gegrepen.

Het ongeluk gebeurde iets na 18.00 uur. De auto van een echtpaar uit Barneveld kwam door nog onbekende oorzaak op de overgang dwars op de weg te staan. De man (92) en vrouw (92) raakten in paniek en de motor sloeg af. Meteen daarna gingen de spoorbomen dicht voor de intercity Amersfoort - Apeldoorn.

Dode en gewonde

Een man uit Putten zag het gebeuren en probeerde de vrouw uit de auto te trekken. Haar man wist uit de auto te komen, net voordat de trein in volle vaart de auto schampte.

De bejaarde vrouw en de helper werden meegesleurd. De vrouw raakte zwaargewond, de man uit Putten overleed ter plaatse. De bejaarde man bleef ongedeerd.

Getuigen

Veel mensen waren getuige van het ongeluk. De politie heeft hen meegenomen naar het bureau, waar ze slachtofferhulp hebben gekregen.