'Tante' slachtoffer Newtown vast

Aangepast op

In New York is een vrouw gearresteerd voor oplichting na het bloedbad in Newtown. Ze deed zich volgens de FBI voor als tante van een van de doodgeschoten kinderen en haalde daarmee geld op voor eigen gewin. Bij de schietpartij kwamen vorige maand twintig kinderen en zeven volwassenen om.

De 37-jarige vrouw gebruikte volgens de FBI Facebook, sms'jes, e-mail en telefoongesprekken om donaties in te zamelen. "We hebben een begrafenisfonds opgezet voor mijn broer en andere gezinnen - iedereen die wil, kan doneren", zou de vrouw op Facebook hebben geschreven. Daarna legde ze uit hoe mensen geld konden overmaken.

Borgtocht

Tijdens een telefoongesprek met een donor zou ze zou beweerd hebben dat ze de school had bezocht om haar neefje te identificeren. Ook zei ze in een sms'je dat ze er tegenop zag de kist van het jongetje te zien, met "elf kogels in dat kleine lichaam".

Het is niet duidelijk hoeveel mensen gedoneerd hebben. Alle bedragen zijn inmiddels teruggestort. De vrouw kan vijf jaar gevangenisstraf krijgen en veroordeeld worden tot een boete van 250.000 dollar. Ze is op een borgtocht van 50.000 dollar vrijgelaten. Tegenover CNN ontkende ze vorige week elke betrokkenheid.