Rauwe groente-eter blijft thuis wonen

Aangepast op

De jongen die alleen rauwe groenten, fruit en noten mag eten van zijn moeder wordt niet uit huis geplaatst. Bureau Jeugdzorg wilde de 15-jarige Tom Watkins uit huis laten plaatsen omdat hij niet naar school gaat. Na bemiddeling door Kinderombudsman Marc Dullaert is nu afgesproken dat Tom thuis blijft wonen en vanaf 7 januari onderwijs volgt bij De Wereldschool en op het Geert Groote College in Amsterdam.

Francis Kenter, moeder van Tom, wilde niet dat haar zoon naar school zou gaan omdat hij dan slecht zou eten. "Het is onmogelijk om een kind op de middelbare school gezond te laten eten. Tussen de middag halen ze eten uit de supermarkt of de kantine waar geen gezonde voeding te krijgen is", zei de moeder. Daarom gaf ze haar zoon thuisonderwijs, maar daar had ze helemaal geen toestemming voor van de leerplichtambtenaar.

Toms moeder denkt dat antibiotica en groeihormonen in vlees slecht zijn. Kinderartsen zijn het daar niet mee eens en zeggen dat Tom ernstig ondervoed is. Tom is veel kleiner dan zijn leeftijdsgenoten. Zijn moeder zegt dat de artsen geen flauw idee hebben waar ze het over hebben. In 2008 verscheen er een documentaire (Rauw) over hem, en onlangs verscheen Rauwer. Bekijk ze hier.

Door: Luuk