Verkrachte Indiase maakt het slecht

Aangepast op

Het gaat niet goed met de verkrachte Indiase studente die in Singapore in een ziekenhuis ligt. Dat zegt de directeur van het ziekenhuis. Hij noemde de toestand van de vrouw "extreem kritiek". "Ze vecht voor haar leven, tegen alle hoop in", aldus Kelvin Loh.

De 23-jarige studente medicijnen werd gisteren van New Delhi naar Singapore gebracht voor specialistische behandeling. Maar de doktoren zijn niet optimistisch. De studente heeft volgens het behandelend team een hartaanval gehad, ze heeft infecties in haar longen en maag en ernstig hersenletsel. Mogelijk moet ze diverse orgaantransplantaties ondergaan.

De vrouw werd op 16 december een uur lang door zes mannen verkracht en zwaar mishandeld in een bus. Daarna werd ze samen met haar vriend uit het rijdende voertuig gegooid.

Gecontroleerd

De groepsverkrachting leidde afgelopen weekend tot veel protesten in India. Demonstranten verweten de regering dat die niets doet om vrouwen te beschermen. De politie zette traangas in om te voorkomen dat de woedende menigte het presidentieel paleis zou bereiken.

De regering van premier Singh heeft inmiddels maatregelen aangekondigd om vrouwen beter te beschermen. Zo worden er 's nachts meer politiemensen ingezet, worden buschauffeurs beter gecontroleerd en worden gordijnen in bussen verboden.

New Delhi heeft het hoogste aantal seksgerelateerde misdaden van alle grote steden in India. Volgens de politie vindt er elke achttien uur een verkrachting plaats. Het aantal verkrachtingen in heel India is tussen 2007 en 2011 met 17 procent gestegen.