'Kopietjes grondwet Fiji gestolen en verbrand'

Aangepast op

In Fiji houden ze niet van half werk. De politie daar wordt ervan beschuldigd dat ze zonder toestemming de nieuwe grondwet letterlijk hebben verbrand. Agenten zouden stapels met kopieën van de documenten hebben gestolen en sommige daarvan zelfs in de fik hebben gestoken.

De Grondwet Commissie, die opgezadeld was met het maken van een nieuwe grondwet om het land weer naar een democratie te leiden, zegt dat alle 600 kopietjes afgelopen zaterdag uit de printer zijn gejat. De voorzitter van de commissie, Yash Ghai, zegt dat hij een flinke reprimande kreeg toen hij iets zei van de actie van de agenten.

Kerosine

Sommige documenten zouden volgens Ghai zelfs eerst door de shredder gehaald zijn, voor ze overgoten werden met kerosine en daarna werden verbrand. Tegen Radio Australia zegt de professor: "Ik neem aan dat dit een soort symbolische actie is om te laten zien wat ze met mijn werk van plan zijn."

Niet lang daarna vroeg de professor de overheid om uit te zoeken wie er achter de opdracht van de agenten zit. Tot dusver nog zonder resultaat. "Als dit een actie is van de regering, dan vind ik het niet alleen jammer voor mezelf, maar voor de gehele bevolking van Fiji."

Door: Jurjen