Staatslot met 9 op het eind? Kachinggg

Aangepast op

Heb je de originele ambitie om ooit eens miljonair te worden? Dan is de tip heel simpel: koop een staatslot met eindcijfer 9. Dat nummertje levert verreweg het meeste geld op bij de oudejaarstrekkingen. Dat blijkt uit cijfers van de Staatsloterij over de laatste jaren.

In de afgelopen 2 jaar werden 878.000 loten met een 9 op het eind verkocht. Die loten bij elkaar waren goed voor meer dan 32 miljoen euro. Gemiddeld 37 euro per lot. Alsof dat nog niet genoeg is won het lot met een 9'tje op het eind de hoofdprijs van 30 miljoen euro.

Een 7 wordt anderhalf keer zo vaak verkocht als de 9, maar levert over het geheel gezien minder op. Wijze raad: koop geen lot met het eindcijfer 2, want bij de laatste jaarwisselingen leverde die gemiddeld maar 6,5 euro op.

Toeval

Overigens hebben bovenstaande cijfers puur te maken met toeval, zegt de Staatsloterij. Ieder eindcijfer heeft evenveel kans op de hoofdprijs.

Sommige deelnemers krijgen via de computer een eindcijfer toegewezen. Anderen hebben zo hun redenen om zelf een eindcijfer te kiezen.

Door: Jurjen