Bij een botsing tussen een trein en een auto in Barneveld is een dode gevallen. Het is een man die een echtpaar uit de auto wilde bevrijden. De twee inzittenden raakten gewond.

De auto met het echtpaar stak een spoorwegovergang over, toen de auto per ongeluk een kwartslag draaide en op het spoor terechtkwam. Op dat moment gingen de spoorbomen naar beneden. De chauffeur raakte in paniek waardoor de motor afsloeg.

Een man die het zag gebeuren, stapte uit zijn auto en probeerde de vrouw uit de auto te helpen. Op dat moment botste de trein tegen hen aan. De helper overleed ter plaatse. De vrouw raakte zwaargewond. De man die achter het stuur zat, raakte lichtgewond.

De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. In de trein raakte niemand gewond.

Getuigen

Veel mensen waren getuige van het ongeluk. De politie heeft hen meegenomen naar het bureau, waar ze slachtofferhulp kunnen krijgen.

Door het ongeluk is het treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn stilgelegd. De NS denkt dat de storing tot zeker 22.00 uur duurt. Reizigers tussen Utrecht en Deventer kunnen omreizen via Arnhem. Reizigers tussen Amersfoort en Deventer kunnen via Zwolle reizen

STER reclame