Vestiabaas kwistig met creditcard

Aangepast op

Oud-directeur Staal van de noodlijdende woningcorporatie Vestia heeft met zijn zakelijke creditcard voor 600.000 euro uitgegeven aan zaken die niet zijn onderbouwd. Het zijn vooral bedragen die in het buitenland zijn betaald.

Volgens de huidige directeur van Vestia, Erents, is het bedrag in acht jaar tijd uitgegeven aan onder meer auto-, reis- en representatiekosten. Staal heeft niet kunnen uitleggen om welke bedragen het precies gaat. Volgens Erents kan het zijn dat er zakelijke betalingen zijn gedaan, maar dan moeten die volgens hem wel gespecificeerd worden. Hij heeft Staal al enkele keren gevraagd om de uitgaven te onderbouwen.

Speculatie

Staal moest begin dit jaar opstappen als directeur van Vestia, omdat hij verantwoordelijk werd gehouden voor de grote financiƫle problemen bij de corporatie. Door speculatie met derivaten leed Vestia 2 miljard euro verlies. Justitie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Staal was jarenlang de best verdienende directeur van een woningcorporatie. Zijn salaris was de afgelopen jaren opgelopen tot bijna een half miljoen euro per jaar. Vestia is een juridische procedure begonnen om de 3,5 miljoen euro pensioengeld terug te vorderen die Staal bij zijn vertrek heeft gekregen.