MI6-spion sloot zichzelf op in tas

Aangepast op

Het was een mysterie: de dode MI6-spion die in 2010 naakt in een sporttas in zijn badkuip werd gevonden. Nog vreemder was dat de tas op slot zat. Hoe was Gareth Williams, zoals de Britse spion heet, in die tas terecht gekomen?

Omdat het zelfs voor een yogaleraar onmogelijk bleek zichzelf in de tas op te sluiten, ging men er vanuit dat iemand anders Williams erin heeft gestopt. De geruchtenmachine begon meteen te werken. Was zijn opmerkelijke dood het gevolg van een uit de hand gelopen seksspel? Vermoordde de geheime dienst een eigen spion?

Maar de complottheorie├źn lijken overdreven: de Londense politie bekeek de zaak opnieuw en denkt volgens The Telegraph toch dat Williams zichzelf heeft opgesloten. Enkele dagen na de ontdekking van de tas lukte het al een gepensioneerde sergeant van de Britse Luchtmacht om zichzelf op te sluiten in de tas, net als deze journaliste.

Volgens The Telegraph zijn er in het onderzoek ook geen vreemde sporen in de flat zijn gevonden. Voorlopige conclusie is dan ook dat Gareth zelf in de tas is geklommen...en er gewoonweg niet meer uitkwam.

Door: Anna