Moord op Benazir Bhutto herdacht

Aangepast op

Pakistan herdenkt vandaag de moord op voormalig premier Benazir Bhutto. Zij werd vijf jaar geleden gedood bij een aanslag in Rawalpindi. Dat gebeurde bij een campagnebijeenkomst voor de parlementsverkiezingen.

Bij het landgoed van de familie Bhutto in de provincie Sindh hebben zich honderdduizenden Pakistanen verzameld. Zij dragen portretten van Benazir Bhutto en van haar vader, voormalig premier Zulfiqar Bhutto.

De menigte wacht ook op een toespraak van Bilawal Bhutto-Zardari, de enige zoon van Benazir en de huidige president Zardari. Hij geldt als de nieuwe hoop van Bhutto's regerende Pakistaanse Volkspartij (PPP).

Corruptie

Naar verwachting zal Bilawal zijn visie op de partij en het land uit de doeken doen. Bilawal is 24 en kwam na de dood van zijn moeder in 2007 vanuit Oxford terug naar Pakistan.

Bilawal kan voor zijn 25ste niet meedoen aan verkiezingen. Volgend jaar zijn er verkiezingen in Pakistan, maar een officiƫle datum is nog niet vastgesteld. Bilawal wordt 25 op 21 september.

Bilawal is momenteel voorzitter van de PPP, maar hij treedt zelden op de voorgrond. Met de presentatie van Bilawal Bhutto hoopt de PPP weer wat populariteit terug te winnen. De partij ligt onder vuur na beschuldigingen van corruptie, vooral aan het adres van Zardari.

De familie Bhutto is al sinds de oprichting van Pakistan in 1947 betrokken bij het bestuur van het land. De familie geniet, ondanks beschuldigingen van corruptie, nog altijd grote populariteit.