Verkrachte Indiase in Singapore

Aangepast op

De Indiase studente die in New Delhi in een autobus slachtoffer werd van een gewelddadige groepsverkrachting, is overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Singapore. Haar toestand is nog steeds kritiek.

Na de verkrachting door zes mannen werd ze opgenomen in een ziekenhuis in New Delhi, waar ze drie keer werd geopereerd. De behandelende artsen besloten haar naar Singapore te sturen omdat haar toestand gisteren verslechterde. Volgens de artsen heeft ze mogelijk een orgaantransplantatie nodig.

Gordijntjes

Na de groepsverkrachting op 16 december werd de 23-jarige vrouw met haar vriend zwaargewond uit de rijdende bus gegooid. Ze bleken in de bus ook te zijn geslagen met ijzeren staven. Toen bekend werd wat er was gebeurd, werden in heel India demonstraties gehouden.

De betogers eisen de doodstraf voor de daders, onder wie de buschauffeur, en een betere bescherming van vrouwen. De regering zei in een reactie dat de daders levenslang moeten krijgen, maar daar nemen de demonstranten geen genoegen mee.

Sinds de groepsverkrachting wordt er in New Delhi meer door de politie gepatrouilleerd. En de bussen mogen geen gordijntjes meer hebben zodat iedereen naar binnen kan kijken.

De demonstranten eisen echter meer maatregelen om vrouwen in India te beschermen.