Londen shopt ondanks staking

Aangepast op

Shoppers in Londen laten zich vandaag niet weerhouden door de staking van het personeel van de ondergrondse. Ook in andere Britse steden zijn mensen massaal naar de winkelcentra gekomen om gebruik te maken van de eerste dag van de grote uitverkoop.

Britse media spreken al van record-verkopen tijdens 'Boxing Day', zoals de Britten Tweede Kerstdag noemen. De winkels houden op deze dag een grote uitverkoop.

Sommige winkels in Londen gingen al om 06.00 uur vanochtend open, terwijl hun klanten soms al vanaf middernacht in de rij stonden om als eersten van de aanbiedingen te profiteren.

Records

Warenhuis Selfridges in Londen verkocht in het eerste uur voor 1,5 miljoen pond. Dat is volgens het warenhuis een absoluut record. In Leeds zag het warenhuis Next zich genoodzaakt om op het drukste moment steeds tien mensen binnen te laten als er tien klanten naar buiten gingen.

In Oxford Street in Londen, een van de belangrijkste winkelstraten in Londen, werden vandaag 800.000 shoppers verwacht, die bij elkaar zo'n 50 miljoen pond zouden besteden. Trafford Centre in Manchester verwachtte dat alle verkooprecords verbroken zouden worden.

Metrostaking

Personeel van de ondergrondse in Londen staakt vandaag. De vakbonden vinden dat het metropersoneel extra loon moet krijgen op Boxing Day.

De voetbalwedstrijd in de Premier League tussen Queens Park Rangers en West Bromwich Albion is vanmiddag een kwartier later begonnen, omdat de spelers van West Bromwich op weg naar het stadion van de Rangers vast kwamen te zitten in het verkeer. Vanwege de staking en Boxing Day is het erg druk op de wegen rond Londen.