'CNN-presentator moet het land uit'

Aangepast op

Tienduizenden Amerikanen hebben een petitie getekend waarin wordt opgeroepen CNN-presentator Piers Morgan het land uit te zetten. Een Texaan begon de petitie via de website van het Witte Huis, omdat Morgan zich zeer kritisch had uitgelaten over de wapenlobby en de wapenwetten in de Verenigde Staten.

De petitie, drie dagen oud, is door meer dan dertigduizend Amerikanen ondertekend. Dat aantal is voldoende om het Witte Huis te verplichten met een reactie te komen.

Morgan, een Brit die vorig jaar Larry King opvolgde bij CNN, trok na het bloedbad in Newtown fel van leer tegen vertegenwoordigers van wapenlobbyist NRA. Vorige week noemde hij in zijn programma een gast die de huidige wapenwet niet wil aanpassen "een ongelofelijk domme man".

Grondwet

In de petitie staat dat Morgan de aanval heeft geopend op de Amerikaanse grondwet. De ondertekenaars vinden dat de journalist het land uitgezet moet worden omdat hij "zijn positie als tv-presentator misbruikt om de rechten van Amerikaanse burgers aan te vallen".

Morgan is enigszins verbaasd over de ophef. Op Twitter zegt hij dat het getuigt van gezond verstand om bepaalde wapens te willen verbieden. De CNN-presentator heeft wel al plannen gemaakt, mocht hij onverhoopt het land worden uitgezet: "Als ik word uitgezet, dan denk ik erover om mijn CNN-show vanuit Jamaica voort te zetten. Iemand nog een kamer over?".