NOS NieuwsAangepast

München barbecuet bij 20,7 graden

In Zuid-Duitsland wordt de dag voor Kerst gevierd met barbecues en ritjes in de cabrio. In München was het meer dan 20 graden.

In de Beierse hoofdstad werd vanmiddag het record van 24 december 1977 met meer dan 6 graden verbroken. Het werd 20,7 graden Celsius. In Freiburg bij het Zwarte Woud werd 18,5 graad gemeten. Dat was sinds het begin van de metingen nog niet voorgekomen. Een paar weken gelden lag er nog een dik pak sneeuw in grote delen van Zuid-Duitsland.

Warme wind

Volgens persbureau DPA rijden in München vandaag mensen met open dak rond. Ook zitten veel mensen buiten voor cafés en er wordt in tuinen gebarbecued. Ook morgen blijft het warm, dankzij een warme wind die over de Alpen vanuit Zuid-Europa komt. Op Tweede Kerstdag koelt het in München weer wat af. Dan verwachten weerbureaus temperaturen rond de 10 graden.

Oostenrijk

De Oostenrijkse pers meldt dat in de deelstaat Vorarlberg ook recordtemperaturen worden bereikt. De publieke omroep ORF zegt dat op 24 december in de gemeente Brand een temperatuur is bereikt van 17,7 graden. Het vorige warmterecord dateert van meer dan zestig jaar geleden, schrijft de ORF op zijn website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl