Roda klopt VVV in enerverend duel

In een duel dat pas na de rust (zeer) de moeite waard werd, heeft Roda JC uit met 4-2 gewonnen van VVV-Venlo.

Voor de rust was alleen de 1-0 van VVV, die op naam kwam van Bryan Linssen, het vermelden waard. Na de pauze ging het echter loos in Venlo.

In de 51ste minuut leek Barry Maguire met zijn 2-0 het duel te beslissen. Maar zeven minuten later stond Roda ineens met 3-2 voor: Mikolaj Lebedynski, Laurent Delorge en Mark-Jan Fledderus, die met een prachtige uithaal de bovenhoek vond, schoten raak.

En het werd nog erger voor VVV. Na een misser van doelman Niki Mäenpää had Arnaud Sutchuin Djoum de bal voor het intikken: 2-4. Aan de andere kant sloeg Danilo de bal uit het doel. Hij kreeg rood, maar Filip Kurto stopte de toegekende penalty van Ricky van Haaren. VVV miste in het volg nóg een paar grote kansen.