Veel doden bij aanval op bakkerij

Aangepast op

Syrische activisten zeggen dat bij een bombardement op een bakkerij in de provincie Hama tientallen mensen om het leven zijn gekomen. Een nauwkeurige schatting van het aantal doden is er nog niet. Sommige activisten spreken van 90 doden.

Als het bombardement bevestigd wordt en het aantal doden is tegen de honderd, dan zou de luchtaanval een van de bloedigste zijn in het conflict dat nu al bijna twee jaar duurt.

De bakkerij ligt in de stad Halfaya, die deze week door de rebellen werd veroverd op het regeringsleger.

Internet

In het verleden zijn er meer berichten geweest over luchtaanvallen op rijen wachtenden bij bakkerijen. Een activist die Reuters inlichtte over het bombardement, heeft op internet beelden geplaatst van de aanval. Daarop zijn lijken te zien die liggen opgestapeld bij een zwaar beschadigd gebouw.

Een ooggetuige in de stad zei dat hij "onmogelijk kan zeggen hoeveel doden er zijn. Ik zag overal lijken liggen, ook vrouwen en kinderen. Er zijn ook tientallen gewonden".

Een medewerker van een mensenrechtenorganisatie kon over het dodental ook nog niets zeggen. "Afgaande op de video denk ik dat er vijftig doden of meer zijn, maar zeker niet meer dan honderd".

Brahimi

De internationale gezant voor Syriƫ, de Algerijn Brahimi, doet vandaag een nieuwe bemiddelingspoging in de Syrische hoofdstad Damascus.

Morgen spreekt hij met president Assad. Brahimi heeft nauwelijks iets bereikt doordat de strijdende partijen niet bereid zijn tot een compromis en besprekingen uit de weg gaan.