'Prins Harry doodde Talibanstrijder'

Aangepast op

De Britse prins Harry heeft bij een actie in Afghanistan eind oktober een Talibancommandant gedood. Dat melden Britse media. De 28-jarige prins is co-piloot op een Apache-helikopter. Hij was in oktober net begonnen aan zijn tweede periode bij de Britse militairen in Afghanistan.

Volgens The Sun en de Daily Mail verleende de Apache van de prins luchtsteun aan Britse troepen die in de Afghaanse provincie Helmand achter een Talibanleider aan zaten. Het was Harry die een raket afvuurde. Als co-piloot is hij verantwoordelijk voor het commando, de navigatie en het afvuren van de raketten.

Een woordvoerder van het Britse ministerie van Defensie zegt dat 'hij geen informatie geeft over de acties van individuele Britse militairen".

Beveiliging

Prins Harry rondde in februari zijn opleiding tot Apachepiloot af. Hij zei toen dat hij graag weer terug wilde naar Afghanistan. In 2008 was hij ook al in het land, maar vertrok weer toen bekend was geworden dat hij er diende.

Het Britse leger heeft er nu bewust voor gekozen om te zeggen dat de prins weer in Afghanistan is. De basis in Helmand waar de prins gelegerd is, wordt wel extra beveiligd.