Protesten in India na groepsverkrachting

Aangepast op

De groepsverkrachting van een 23-jarige Indiase studente heeft in New Delhi tot massale protesten geleid. De demonstranten willen dat de daders de doodstraf krijgen en dat de regering de veiligheid voor vrouwen op straat verbetert.

Vandaag liep een demonstratie op het plein bij het presidentieel paleis uit de hand. De oproerpolitie zette waterkanonnen en traangas in om de demonstranten, waaronder veel studenten, weg te krijgen.

Bekijk hier beelden van protesten:

De vrouw en haar vriend zaten vorige week in een bus toen ze werden aangevallen door dronken mannen. De vrouw werd meerdere malen verkracht en zij en haar vriend werden zwaar mishandeld. Daarna werden de slachtoffers uit de bus gezet.

Rape capital

De afgelopen jaren is het aantal verkrachtingen in New Delhi flink gestegen. De hoofdstad wordt ook wel de 'rape capital' genoemd. De regering wil na het incident maatregelen nemen om de stad veiliger te maken.

Op verkrachting ligt in het land vaak nog een taboe: vrouwen mogen van familie geen aangifte doen, of schamen zich te diep om naar de politie te stappen.

Vijf mannen zijn opgepakt voor de verkrachting in de bus. Zij zeggen dat ze de vrouw aanvielen omdat ze 's avonds niet zomaar naar buiten mag gaan met een man, meldt Sky News. De vrouw ligt intussen nog in kritieke toestand in een ziekenhuis in New Delhi.

Door: Anna