4 doden bij schietpartij Pennsylvania

Aangepast op

In de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een man drie mensen doodgeschoten voordat hij door de politie werd gedood. In Frankstown, op het platteland in het westen van Pennsylvania, schoot hij eerst een vrouw dood die in een kerk kerststukjes aan het maken was.

Juist op dat moment werd op veel plaatsen in de Verenigde Staten de schietpartij op een school in Newtown herdacht, precies een week eerder.

Pick-uptruck

Nadat hij zijn eerste slachtoffer had gemaakt, reed de dader door naar een huis, waar hij een man doodschoot. Vervolgens vermoordde hij een automobilist nadat hij tegen diens auto was gebotst. Daarna sloeg hij in zijn pick-uptruck op de vlucht.

Op de weg ontstond een vuurgevecht met de politie, die hem achtervolgde. Daarbij raakten drie politiemensen gewond. De schutter werd doodgeschoten.

Het is niet precies duidelijk wat er is gebeurd en wie de slachtoffers zijn. Berichten spreken elkaar tegen. De politie heeft geen idee wat het motief is achter de schietpartij en is nog bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal.