NOS NieuwsAangepast

Hugh Grant krijgt geld van tabloid

Hugh Grant krijgt een "substantiële som" van het bedrijf achter de Britse schandaalkrant News of the World. De acteur heeft een schikking getroffen met News Corp van eigenaar Rupert Murdoch, zo heeft zijn advocaat bekendgemaakt. Om hoeveel geld het precies gaat, is niet duidelijk.

Om aan nieuws te komen, luisterden journalisten van News of the World de telefoon af van Grant en andere Britse beroemdheden. Ook luisterden zij mee bij telefoongesprekken van ouders van vermoorde kinderen. Het afluisterschandaal veroorzaakte zoveel maatschappelijke verontwaardiging, dat Murdoch vorig jaar besloot News of the World op te heffen.

Onderzoek

Grant was een van de slachtoffers van de roddelpers die vorig jaar getuigden voor de onderzoekscommissie onder leiding van rechter Brian Leveson. Eerder bereikte News Corp ook al een schikkingsovereenkomst met actrice Sienna Miller en 21 anderen.

Grant zal volgens zijn advocaat het geld doneren aan Hacked Off, een organisatie die zich inzet voor een strikter toezicht op de Britse media. Leveson drong in zijn eindrapport vorige maand ook aan op een nieuwe perswet, maar premier Cameron is daar tegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl