Rapport-Kekerdom pleit anderen vrij

Aangepast op

Bij de criminele activiteiten van de politiechef die deze zomer twee mensen en zichzelf doodschoot in Kekerdom waren geen andere politiemensen betrokken. Onderzoek van de rijksrecherche heeft dat uitgewezen.

Kort na de vondst van de drie doden in de woning van de Gelderse politie-inspecteur bleek dat de politieman zelf de dader was. Hij had met de twee slachtoffers een driehoeksverhouding gehad die kort voor het schietincident was beƫindigd. Verder bleek dat hij een hennepkwekerij in zijn huis had en zijn dienstwapen tegen de regels in thuis bewaarde.

De recherche stelde een integriteitsonderzoek in om te bekijken of er politiecollega's bij de zaak waren betrokken. Zo is onder meer de rol onderzocht van een politieman die de huurbaas was van de twee slachtoffers. Kort na de vondst van de drie doden werd ook in hun huis een hennepplantage aangetroffen.

Geen integriteitsinbreuken

Het onderzoek heeft volgens het Openbaar Ministerie geen "integriteitsinbreuken" van politiemensen aan het licht gebracht. De verhuurder wist niet dat er hennep in zijn huis werd verbouwd.

In het huis van de 59-jarige politiechef heeft de recherche behalve hennep meer drugs gevonden. Zo lagen er xtc-pillen, ghb en amfetamine. Ook had hij verschillende vuurwapens in huis.