Weer duel Nieuw Sloten-Buitenboys

Aangepast op

De voetbalclubs Buitenboys en Nieuw Sloten gaan weer tegen elkaar voetballen. Dat hebben ze gisteravond besloten tijdens hun eerste gesprek sinds de mishandeling van een grensrechter Richard Nieuwenhuizen. "Het was een open en eerlijk gesprek", zei Buitenboys-voorzitter Marcel Oost tegen Omroep Flevoland.

De C1 van Buiten Boys speelt binnenkort in Amsterdam tegen Nieuw Sloten. Beide besturen zullen bij het duel aanwezig zijn. "Het is toch een aparte wedstrijd voor allebei de verenigingen", zegt Oost. "Daar zullen we op een gepaste manier mee omgaan."

Richard Nieuwenhuizen (41), grensrechter van Buitenboys B3, werd begin deze maand aangevallen door voetballers van B1 van amateurclub Nieuw Sloten uit Amsterdam. Hij kon na de mishandeling nog opstaan en naar het clubhuis lopen, maar zakte later in elkaar. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar aan zijn verwondingen.

Zes spelers vast

Nieuw Sloten B1 is uit de competitie gezet. Zes spelers en een man van 50 zitten vast in de zaak. Een jongen van 15 is eerder deze week vrijgelaten, maar blijft wel verdachte.