Marathonberaad Kamer geen record

Aangepast

De Tweede Kamer heeft gisteren in een marathonzitting de laatste besluiten voor het reces genomen. Even voor 03.00 uur was de laatste stemming voorbij, na zo'n achttien uur vergaderen. Dat is overigens geen record.

De lengte van de vergadering deed enkele Kamerleden vrezen voor de nachtrust. "Er wordt nu zelfs op slaap bezuinigd", verzuchtte SGP'er Dijkgraaf. "Halen we voor 03.00 uur vannacht de stemming of is de wereld tegen die tijd al vergaan?", vroeg 50Plus-leider Krol zich af.

Patriots

Gisteravond en -nacht werd onder meer gesproken over de begroting van minister Blok voor Wonen en de ontruiming van de tentenkampen in Den Haag en Amsterdam. Ook werd gestemd voor het kabinetsbesluit om Patriots naar Turkije te sturen.

Het record langvergaderen staat op 19 uur en 23 minuten en werd in 2006 gevestigd in de 'Nacht van Ayaan', die leidde tot de val van het kabinet-Balkenende II. Ook de 'Nacht van Schmelzer' in 1966 en de vergadering over het Bijlmerramp-rapport in 1999 duurden langer dan achttien uur.

STER Reclame