Hidde is Jongere van het Jaar

Aangepast op

De 16-jarige Hidde van Koningsveld is Jongere van het Jaar 2012. Met 25 procent van de 3200 stemmen liet hij de andere genomineerden maar net achter zich.

Hidde won afgelopen jaar een prijs met zijn documentaire over de Griekse crisis en Grieken in Nederland. Die vind je onderaan het bericht. Naast films maken blogt hij voor scholieren.com. Onze verslaggever Martijn van der Zande sprak Hidde voordat hij wist dat hij zou gaan winnen. Dat gesprek vind je rechts van dit artikel.

In het filmpje hieronder stelt Hidde zich voor.

Elk jaar organiseert jongerenkrant 7Days de verkiezing voor Jongere van het Jaar. Volgens 7Days-hoofdredacteur Lotte Stegeman staan jongeren te vaak in een negatief daglicht. "Met deze verkiezing willen we laten zien dat er juist veel jongeren zijn die zich op een positieve manier onderscheiden. Daarom kiezen we elk jaar de zeven meest indrukwekkende jongeren uit." Als je met de andere zes genomineerden kennis wil maken, kijk je hier.

Toekomst

En wie denkt dat Hidde het hierbij laat, heeft het goed mis. Volgend jaar gaat hij een speelfilm van een uur maken over het boek van zijn moeder, Jongste Zegt Nee. Dat gaat over Hidde's strijd tegen anorexia. Daarmee wil hij laten zien dat er ook jongens zijn met anorexia en dat je een positieve draai aan je leven kunt geven als je zoiets overwint. Via crowdfunding heeft hij daar al 5500 euro voor opgehaald.