Celstraf voor 'coke-advocaat'

Aangepast op

De rechtbank in Rotterdam heeft ex-advocaat Ashwin B. veroordeeld tot 5 jaar cel voor drugshandel. De voormalig strafpleiter werd in 2010 in Rotterdam betrapt bij het versnijden van een partij van bijna 80 kilo cocaïne. Twaalf andere verdachten kregen tot 10 jaar cel.

De nationale recherche deed lang onderzoek naar de Surinaamse drugsbende. Als hoofdverdachte werd de 48-jarige Jerrel B. gezien. Hij is veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf. Samen met anderen vervoerde Jerrel B. volgens het OM regelmatig partijen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa. Via de havens van Rotterdam, Antwerpen en Hamburg werden de drugs binnengesmokkeld.

Bad boy

Advocaat Ashwin B. raakte volgens het OM ook betrokken bij de drugshandel van zijn broer Jerrel. Niet alleen werd hij in een appartement in het centrum van Rotterdam op heterdaad betrapt bij het versnijden van cocaïne, ook zou hij naar Ecuador zijn gereisd om de smokkel van een partij drugs voor te bereiden. Verder zou hij hebben geholpen bij het witwassen van de drugswinsten.

Behalve als advocaat was de 37-jarige B. ook bekend als kickbokser onder de naam 'Bad Boy'. Na zijn aanhouding werden bij hem thuis cocaïne, een nepvuurwapen en een groot geldbedrag gevonden. Hij is inmiddels door de Orde van Advocaten van het tableau geschrapt. Tegen Ashwin B. was zeven jaar cel geëist.