It's the Final Countdown!

Aangepast op

Het Grote Einde van de Wereld: morgen is het zover. De een neemt het allemaal heel serieus, de ander vraagt zich af waar iedereen zich zo druk over maakt. De counter hieronder telt af naar 12.12 uur morgenmiddag Nederlandse tijd.

Over de hele wereld bereiden mensen zich voor op de dag dat de Maya-kalender eindigt. Enkele overlevingsstrategiën vind je hier en verslaggever Martijn van der Zande vertelt rechts van dit artikel wat er op allerlei plekken op de wereld gebeurt. In Nieuw-Zeeland is het overigens al 21 december, en is daar is in ieder geval nog niks gebeurd.

Filmisch einde

Er zijn oneindig veel manieren te bedenken hoe het einde van de wereld eruitziet. In deze compilatie zie je 38 einde-van-de-wereldfilms in 3 minuten. Grote kans dat áls de wereld vergaat, er al een film over gemaakt is over de manier waarop.

Zonnewende

Er zijn meer opties dan alleen maar geloven dat de wereld morgen wel of niet vergaat. Willem uit het Groningse Wiersum denkt dat alleen de huidige realiteit zal vergaan en de wereld simpelweg zal veranderen. Hij leeft samen met 6 anderen in een gekraakte steenfabriek. Zij geloven dat er morgen een zonnewende plaatsvindt. Daarna wordt de realiteit langzaam weer positiever. Wat Willem precies voor ogen heeft, zie je in de reportage hiernaast.