Real loot United, Barça treft Milan

Aangepast op

De loting voor de achtste finales van de Champions League heeft twee krakers opgeleverd.

Real Madrid werd gekoppeld aan het Manchester United van Robin van Persie en voor FC Barcelona kwam AC Milan, met Nigel de Jong en Urby Emanuelson, uit de koker.

Real en United troffen elkaar eerder twee keer in de kwartfinales. In 2000 werd het in Madrid 0-0, waarna Real in Manchester met 3-2 won. In 2003 won Real in Bernabeu met 3-1, waarna Uniteds 4-3 op Old Trafford niet volstond.

Milan lootte Barcelona drie keer eerder in de Champions League. In 2006 was Barça in de halve finales te sterk en in 2012 in de kwartfinales. In 2011 waren de clubs poulegenoten (2-2 en 2-3 uitzege Barcelona).

Arsenal versus Bayern

Arsenal neemt het op tegen Bayern München, terwijl Borussia Dortmund werd gekoppeld aan Sjachtar Donetsk.

De acht heenwedstrijden worden op vier avonden (12, 13, 19 en 20 februari) gespeeld. De returns worden afgewerkt op 5, 6, 12 en 13 maart.

Loting achtste finales Champions LeagueGalatasaray (Tur) - Schalke 04 (Dui)Celtic (Sch)- Juventus (Ita)Arsenal (Eng)- Bayern München (Dui)Sjachtar Donetsk (Oek)- Borussia Dortmund (Dui)AC Milan (Ita)- FC Barcelona (Spa)Real Madrid (Spa)- Manchester United (Eng)Valencia CF (Spa)- Paris St. Germain (Fra)FC Porto (Por)- Málaga CF (Spa)