Einde van de wereld...achter de tralies

Aangepast op

21 december, de dag wanneer volgens de Maya-kalender de wereld vergaat, zullen honderden Chinese onheilsprofeten vanachter de tralies moeten meemaken. In een week tijd zijn meer dan 500 leden van de 'Kerk van de Almachtige God' opgepakt. De leden kondigen niet alleen het einde van de wereld aan, maar leveren ook felle kritiek op de Communistische Partij.

Volgens correspondent Marieke de Vries zijn de arrestaties onderdeel van een landelijke campagne van de Chinese overheid om de 'einde-der-tijden-sektes' uit te bannen. De Kerk van de Almachtige God zou, zo zeggen de Chinese autoriteiten, het christendom gebruiken om leden te rekruteren voor 'illegale ondergrondse en criminele praktijken'.

Posters en flyers

De leden van de 'sekte' steken hun boodschap niet onder stoelen of banken. Al weken zijn ze bezig met het verspreiden van posters en flyers en sturen ze boodschappen naar mobiele telefoons: 21 december nadert en op die dag vergaat de helft van de wereld. Alle slechte mensen zullen omkomen, behalve als je lid wordt van de 'Almachtige God' beweging.

Daar blijft het volgens de onheilsvoorspellers niet bij: de zon zal voor drie dagen verdwijnen en de stroom valt dagenlang uit. Uiteindelijk zou er een nieuw tijdperk moeten ontstaan onder leiding van een vrouwelijke Jezus. Als klap op de vuurpijl zeggen de leden dat China een 'fort van demonen' is en roepen ze op om 'de Rode Draak te vernietigen'.

Kwade kracht

Niet de meest handige dingen om te roepen in een land als China. Volgens de Chinese overheid zullen de arrestaties de komende tijd nog even doorgaan. Ze noemt de sekte een "kwade kracht die tegen de wetenschap, de samenleving, de menselijkheid en de overheid is."

Door: Dorien