Virgin vs. AirAsia: 0-1

Aangepast op

De steenrijke Brit Richard Branson gaat zijn vrouwelijke kant laten zien door de passagiers van AirAsia te bedienen in een rood rokje. Aanleiding hiervoor is een weddenschap die Branson had met de directeur van de Maleisische budgetvliegmaatschappij, Tony Fernandes.

Branson is zelf eigenaar van vliegmaatschappij Virgin en niet vies van een weddenschap op z'n tijd. Net als Fernandes heeft hij een renstal in de Formule-1: de perfecte ingrediƫnten voor een uitdaging. De mannen spraken af dat degene wiens team als laagste zou eindigen bij het constructeurkampioenschap, als steward zou werken bij de vliegmaatschappij van de ander.

Weddenschap

De weddenschap werd al in 2010 afgesloten, maar het duurde even voordat de afspraak nagekomen werd. Want Branson verloor uiteindelijk: zijn team eindigde 12e terwijl het team van Fernandes 10e werd. Eigenlijk zou Branson al eerder te zien zijn in de rode AirAsia-outfit, maar door een ski-ongeluk moest dit uitgesteld worden. Branson zal nu in mei aan het werk gaan bij AirAsia.

Helemaal zinloos is de actie van de twee miljardairs niet: de opbrengst van de vlucht tussen Kuala Lumpur en Londen, gaat naar het goede doel.