Feyenoord door na strafschoppen

Feyenoord staat in de kwartfinales van het bekertoernooi. In een heerlijk bekerduel in Friesland (2-2) werd sc Heerenveen na strafschoppen verslagen.

Feyenoord was voor rust de betere ploeg en kreeg kansen via Graziano Pellè, Lex Immers en Jordy Clasie.

Na een half uur was het dan toch raak door een volley van Pellè. Een lob van Filip Djuricic ging over het doel.

Na Jeffrey Gouweleeuws 1-1 (afgeslagen bal in één keer op de slof) ontspon zich een geweldige tweede helft.

Na kansen voor Alfred Finnbogason (reflex Erwin Mulder) en Ruud Vormer (vrije trap op de lat) kopte Immers raak uit een corner. Djuricic raakte in de slotminuten de lat én scoorde nadat ook Lukás Marecek de lat had gevonden.

Na een goalloze verlenging stopte Mulder de penalty's van Finnbogason, Marecek, Christian Kum en Otigba. Immers, Jean-Paul Boëtius en Bruno Martins Indi misten namens Feyenoord; de twintigste penalty van Daryl Janmaat was beslissend.