De hoax bewezen: arend pakte baby niet op

Aangepast op

De video van een arend die een kind grijpt is precies wat velen al dachten: nep. De video is gemaakt door een aantal studenten van een opleiding 3D-animatie in Canada. Zowel het kind als de arend zijn in het filmpje geplakt.

Als je de beelden ziet, geloof je in eerste instantie je ogen niet. Waar steenarenden het normaal gesproken voorzien hebben op konijnen, vossen en andere kleine diertjes, pakt het nu een baby'tje op. Die wordt heel even opgetild, maar later weer losgelaten. Het filmpje ging binnen no-time viral en werd op YouTube meer dan 1,2 miljoen keer bekeken.

De video werd meteen al met wantrouwen bekeken. Zo gingen er verschillende stemmen op over de betrouwbaarheid van het filmpje. Het zou gaan om een pop met een getrainde arend, maar dat blijkt dus niet het geval. Voor een toets op school moesten de studenten proberen 'het internet' te neppen. En dat is gelukt. Met verve. Want zeg nu zelf: dit lijkt vrij echt.

Het is niet voor het eerst dat studenten van de school mensen online in de boot nemen. Eerder maakten ze al een video over een pinguïn die was ontsnapt uit de dierentuin in Montreal.

Door: Jurjen