Republikeinen: praten over wapens

Aangepast op

In de nasleep van de schietpartij in Newtown blijken nu ook sommige Republikeinen bereid om de wapenwetgeving in de VS nog eens nader te bekijken.

"Alhoewel sommigen moeilijk om te praten zijn, denk ik dat de meeste Republikeinen klaar zijn voor een serieuze dialoog over wat deze recente gebeurtenissen betekenen en hoe de huidige wapenwetgeving functioneert in de 21e eeuw", zei Steve LaTourette, Republikeins Afgevaardigde in Ohio.

Dinsdag hield de Republikeinse gouverneur van Michigan Rick Snyder een wet tegen die het voor getrainde wapenbezitters mogelijk had gemaakt om vuurwapens mee naar school te nemen.

Obama

De Democraten sturen al langer aan op een strengere wapenwetgeving. Obama liet dinsdag weten dat hij het achter het plan staat van Democratische Senator Dianne Feinstein om "militair-achtige wapens" te verbieden.

Eerdere voorstellen om de regels voor wapenbezit te verscherpen, werden vooral door tegengehouden door Republikeinen, die in het Huis van Afgevaardigden een meerderheid hebben.