'Verhuisvergoeding 1 mln is redelijk'

Aangepast op

De Maastrichtse wethouder Costongs noemt de verhuisvergoeding van 1 miljoen euro voor een gezin dat moest verhuizen op woonwagenkamp Vinkenslag 'redelijk'. Dat heeft hij vanavond gezegd tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad van Maastricht.

De raad kwam bijeen nadat Nieuwsuur afgelopen vrijdag had gemeld dat de gemeente Maastricht door een gebrekkige verantwoording van dat bedrag een miljoenensubsidie van de Europese Unie dreigt te verliezen.

Het gezin kwam niet door de integriteitsscreening, maar mocht toch verhuizen naar een nieuwe plaats op bedrijventerrein De Karosseer, het voormalige Vinkenslag.

Taxatie

De vergoeding voor deze verplaatsing bedroeg 1 miljoen euro, terwijl volgens de vervoerder de verhuizing 95.000 euro kostte. Wethouder Costongs van Woonwagenzaken liet de raad vanavond een taxatie zien waaruit zou blijken dat een vergoeding van 1 miljoen euro redelijk is.

Al in november kreeg de wethouder een brief van het bureau dat in Nederland de Europese subsidies verdeelt, waarin werd gewezen op de gebrekkige verantwoording van deze verhuisvergoeding. De oppositie neemt het de wethouder kwalijk dat hij pas na de uitzending van Nieuwsuur met uitleg over deze brief is gekomen.