NOS NieuwsAangepast

Mesaanval China door 21/12/12

De opwinding voor het einde van de wereld kan extreme vormen aannemen, blijkt. De man die 23 schoolkinderen op een basisschool in de Chinese provincie Henan neerstak, zegt de misdaad te hebben gedaan uit angst voor 21 december 2012.

De lokale politie meldt dat de 36-jarige Min Yong Jun afgelopen vrijdag eerst een oudere vrouw had neergestoken in een huis vlakbij de school. Daarna rende hij het schoolterrein op en begon scholieren aan te vallen. Op de school zitten kinderen tussen de zes en elf jaar.

Vandaag kwamen er voor het eerst beelden van de steekpartij vrij:

Einde der tijden

Het einde van de Maya-kalender heeft in China tot veel geruchten over aanstaande rampen geleid. Dit soort geruchten kunnen in het Aziatische land moeilijk ontkracht worden, omdat er geen vrije nieuwsgaring is en de staatsmedia als onbetrouwbaar gelden.

De Chinese overheid probeert de geruchten te bestrijden: in de miljoenenstad Chongqing zijn vier mensen opgepakt die op straat het einde van de wereld verkondigden.

Motief

China heeft de laatste jaren vaker te maken met steekincidenten bij scholen. Vaak hebben de daders psychische problemen, bijvoorbeeld doordat ze hun baan zijn kwijtgeraakt.

Twee jaar geleden richtte een man ook een bloedbad aan op een Chinese kleuterschool. Hij stak 29 schoolkinderen en drie leerkrachten neer in het oosten van China. Hij kreeg de doodstraf. Na meerdere van dit soort incidenten werd de bewaking op scholen verscherpt.

Door: Benjamin

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl