10 jaar cel ex-directeur Gelredome

Aangepast op

De oud-directeur van het Gelredome, Jasper van A., is in hoger beroep opnieuw veroordeeld voor moord op zijn vrouw, maar heeft wel een lichtere straf gekregen. Het gerechtshof in Arnhem heeft hem 10 jaar gevangenisstraf opgelegd.

Door de rechtbank werd Van A. veroordeeld tot 12 jaar cel. Dat was lager dan de eis van het OM, dat 15 jaar had geƫist. Zowel het OM als Van A. ging in beroep. De voormalig directeur van het Gelredome vond dat er geen sprake was van moord, maar van doodslag.

Honkbalknuppel

Volgens het gerechtshof heeft Van A. zijn vrouw wel met voorbedachten rade gedood en is er dus sprake van moord. Hij piekerde 's nachts over zijn huwelijk, pakte een honkbalknuppel en sloeg daarmee een aantal keer zijn slapende vrouw.

Kort daarna verliet hij de woning om zijn kinderen weg te brengen. Toen hij terugkeerde drukte hij het hoofd van zijn zwaargewonde vrouw in een kussen, oordeelt het hof. Volgens de rechter heeft de man genoeg tijd gehad om te bedenken waar hij mee bezig was.

Onder meer omdat Van A. zelf erg ontdaan is over zijn eigen handelen en omdat hij zichzelf onmiddellijk heeft aangegeven, vindt het hof een straf van 10 jaar cel passend.