Korting op wapen voor leraren VS

Aangepast op

De eigenaar van een wapenwinkel in het Texaanse Austin heeft zich in de discussie geworpen over strengere regels voor wapens in de VS. Crocket Keller biedt leraren een korting van 20 dollar aan als ze een vergunning voor een wapen willen hebben, zei hij tegen een radiostation.

Na de schietpartij op een basisschool Newtown is het debat over wapens in de VS opgelaaid. Verschillende Democraten willen de regels aanscherpen, maar er zijn ook veel mensen die denken dat de leraren zich hadden kunnen beschermen als zij zelf ook een wapen hadden gedragen. Daar is Keller het mee eens. "We moeten out of the box denken en met deze gewelddadige cultuur omgaan. De besturen van de verschillende staten moeten leraren toestaan bewapend te zijn."

'Absurd voorstel'

De Amerikaanse lerarenorganisatie is het daar niet mee eens. Woordvoerder Fallon verwachtte een dergelijk voorstel al. "Eerlijk gezegd, vind ik het absurd. In veel gevallen is de schutter een kind. Vertel me maar welke leraar een 14-jarig kind in de ogen kijkt en de trekker overhaalt."

Fallon gelooft in meer politie bij de scholen en strengere regels voor wapens. Wapenverkoper Keller zegt dat de politie niet overal kan zijn. "Wanneer elk seconde telt, is de politie een paar minuten onderweg."