De Rijksrecherche heeft foto's vrijgegeven van vijf mensen die waarschijnlijk iets hebben gezien van de schietpartij op het Haagse station Hollands Spoor, eind vorige maand. Toen schoot een agent de 17-jarige jongen Rishi dood. Justitie heeft de foto's via de regionale zender Omroep West naar buiten gebracht.

De Rijksrecherche hoopt dat de omstanders extra informatie hebben over wat er is gebeurd. Het is namelijk nog steeds niet duidelijk of de agent terecht heeft geschoten.

Justitie benadrukt dat de vijf getuigen nergens van worden verdacht. De rechercheurs zijn alleen benieuwd naar wat ze mogelijk hebben gezien. De gezichten van de mensen op de foto's zijn onherkenbaar gemaakt.

Gewapende man

Eind november kwam de politie naar het station na een melding dat er een gewapende man rondliep. Op een van de perrons liep de 17-jarige jongen. Toen hem werd gevraagd zijn armen omhoog te steken, zou hij naar zijn middel hebben gegrepen. Daarop schoot de agent hem neer. Later werd bekend dat het slachtoffer geen wapen bij zich had.

STER reclame