Raadsel rond dode parachutist

Aangepast op

Bij vliegveld Teuge bij Apeldoorn is het stoffelijk overschot gevonden van een parachutist. De politie weet niet wie hij is en wanneer hij is gesprongen. Het lichaam lag midden in een weiland.

Vanaf de weg was het niet te zien. Het werd aan het begin van de middag ontdekt door iemand die door het weiland liep.

De politie gaat ervan uit dat de man uit een vliegtuig is gesprongen dat van Teuge was opgestegen. Met het vliegveld en het Nationaal Paracentrum Teuge wordt nu onderzocht wie hij zou kunnen zijn.

Afmeldplicht

Volgens het paracentrum is er zaterdag voor het laatst gesprongen. Toen zijn er meerdere vluchten gemaakt met een vliegtuig dat plaats biedt aan 16 tot 18 parachutisten. Aan het eind van de dag werd niemand vermist.

De voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVVL) zei tegen Omroep Gelderland dat parachutisten geen afmeldplicht hebben. Daar is nooit aan gedacht, omdat een incident als dit zich nooit eerder heeft voorgedaan, zei voorzitter Brink.

Onwel?

De politie sluit niet uit dat de man al voor zaterdag uit een vliegtuig is gesprongen. Ze heeft de hulp van de Luchtvaartpolitie ingeroepen om te onderzoeken of de parachute zich goed heeft geopend. Maar de man kan tijdens de sprong ook onwel zijn geworden, zei een woordvoerder tegen de NOS.

De politie hoopt in de loop van de avond meer te weten over de identiteit van de man. Dan worden eerst de nabestaanden ingelicht.